Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. desember 2013 kl 22.20 Etter karnevalet

Elsas drømmerolle


Et helt nytt, poetisk verk av Lars Saabye Christensen, spesialskrevet for Elsa Lystad. Det er godbiten NRK Drama kan by tv-seerne på 2. juledag.

"Etter karnevalet" er en uroppføring av en helt ny forestilling som forfatteren Lars Saabye Christensen har skapt spesielt for Elsa Lystad. Stykket skrev han etter at hun stoppet ham på gaten og tryglet ham om å skrive noe for henne.

Resultatet er blitt et 45 minutters tv-drama, innspilt i Radioteatrets historiske og vernede studio i NRK-bygget på Marienlyst.

Diktopplesning
Lystad gestalter en skuespiller som på kort varsel stepper inn i en rolle som egentlig er skapt for en mann. Oppdraget går ut på å lese inn dikt til et radioprogram. Til å begynne med føler hun avstand til stoffet, og hun går til oppgaven med ulyst. Men etter hvert som hun leser, opplever hun at diktene berører henne mer og mer. Til slutt blir diktene en helt personlig beretning om hennes egen livsreise, fra barndom til alderdom.

Regien er ved Petter Næss, kjent blant annet for "Elling"-filmene. Han spiller også rollen som lydtekniker i filmen.

Humor- og teaterdronningen Elsa Lystad har spilt i 62 filmer, hatt over 160 hovedroller i forskjellige teaterstykker og deltatt i et utall tv-produksjoner. I en alder av 83 har hun i 2013 tatt publikum og kritikere med storm med soloforestillingen om sitt eget liv, "Mitt liv som Elsa", som hun har turnert med rundt i Norge.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Av Lars Saabye Christensen
I rollene: Elsa Lystad og Petter Næss
Regi: Petter Næss
Produsent: Elisabeth Tangen
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Publikum kan kontakte NRKs Publikumsservice, 23 04 70 00