Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. mai 2004 kl 20.35 Christer Sjögren

Vikingarnas populære vokalist

Christer Sjögren forteller om sin lange artistkarriere. (Foto: Maria Ginstrup/SVT)
Christer Sjögren forteller om sin lange artistkarriere. (Foto: Maria Ginstrup/SVT)
Fra sitt hjem utenfor Karlstad forteller Christer Sjögren om sin lange artistkarriere, men også om kriser og sitt langvarige forhold til sin kone, Birgitta. I programmet blir det tilbakeblikk i form av arkivmateriale og mye musikk, helt fra de første plateinnspillingene med Pelles orkester til dagens nyinnspillinger.

Det var aldri noen tvil om hva Christer skulle sysle med. – Jeg sto aldri ved noe veivalg. Det var bare musikken som gjaldt for meg, sier han selv. Han begynte tidlig å spille i ulike band, og den første "store" opptredenen skjedde i Hagfors Bygdegård i 1965. Da var han 15 år, og spilte orgel i Johnny-Christers. I programmet drar Christer tilbake til bygdegården for å gjenoppleve gamle minner sammen med gitaristen i bandet.

Litt lenger bort ligger huset der han tilbrakte somrene i barndommen, og dit drar han fortsatt når han trenger fred og ro. Pappa Hans er med på reisen dit, og forteller hva han syns om Christers suksess.

Seerne får også møte Bert Karlsson, Kalle Moraeus, Ragnar Dahlberg og Sanna Nielsen som har arbeidet med Christer i mange år.

Svensk produksjon
Programansvarlig: Susanne Cederberg
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83