Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 19. april 2008 kl 21.10 Dokumentar: Den endeløse krigen

Irak, en katastrofal hengemyr

Charles Fergusons film om USAs fallitt i Irak vant juryens spesialpris på filmfestivalen i Sundance i fjor. (Foto: Roco Films Int.)
Charles Fergusons film om USAs fallitt i Irak vant juryens spesialpris på filmfestivalen i Sundance i fjor. (Foto: Roco Films Int.)
På fjorårets filmfestival i Sundance (Utah, USA) fikk Charles Fergusons dokumentarfilm "Den endeløse krigen" (No End In Sight) juryens spesialpris "for sin klare gjennomgang av feilvurderingene som ligger bak USAs invasjon og okkupasjon av Irak og den katastrofale hengemyra det har ført de to landene opp i".

Regissør Charles Ferguson er utdannet statsviter og har brukt sin bakgrunn til å sette søkelyset på de vurderingene som ble gjort etter at Irak ble "frigjort". Han demonstrerer hvordan en ensidig ideologisk motivert regjering har foretrukket å ta avgjørelser som skulle passe inn i tankenes verden framfor virkelighetens.

Filmen viser videre hvordan disse avgjørelsene har ført til usigelige lidelser for både Iraks sivilbefolkning og de amerikanske soldatene. Tragedien og kaoset i Irak er vanskelig å forestille seg.

Filmen ble også Oscar-nominert.

Amerikansk dokumentar (2007)
Originaltittel: No end in sight
Produsert av: Roco Films International
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no