Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. juli 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Endelig er dagen her

Kri er fornøyd med Randis fremføring. (Foto: Annelise Jackbo)
Kri er fornøyd med Randis fremføring. (Foto: Annelise Jackbo)
Så er det blitt fredag 18. oktober, og deltakerne skal i ilden med sin selvlagde revy. Det betyr at ti ukers slit og moro skal avsluttes.

Interessen for revyen er enorm, og Tromsø Kulturhus fylles opp til randen av et forventningsfullt publikum. For deltakerne er det nerver og sommerfugler i magen som regjerer. Alle vet at generalprøven ikke var noe suksess, og dermed gjelder det å peppe seg opp til dagens gjennomføring. Bare suksess er god nok betaling for de 12 som har laget forestillingen.

Og – det skal vise seg at de har all grunn til å smile etter showet. Men samtidig er det også litt vemod å spore blant de 12. "Eldrebølgen" er kommet til veis ende, og det betyr at deres vei skilles her. Nå gjenstår bare pakking og avskjed på Solhov.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Program Riks Tromsø
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen