Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. august 2013 kl 23.30 Normal galskap: Smertelig oppgjør

Tøyer smerteterskelen


Smerte er noe de fleste av oss gjør vårt beste for å unngå. Vi får bedøvelse hos tannlegen og knasker smertestillende over en lav sko.

Men noen mennesker oppsøker smerte. Hvorfor gjør de det? I jakten på svar møter Are blant andre mannen med flest piercinger i verden, en perfomancekunstner med et øre inne i armen og får juling foran elleville tilskuere.

Oppsøker smerte
I Oslo får Are være med på seminar for utøvere av "body suspension" (krokopphenging). Der møter han grunnleggeren av denne bevegelsen, australieren Stelarc som har satt inn et kunstig øre under huden. På programmet står også krokopphengig og møte med fakiren Håvve Fjell og tyskeren Rolf Buchholz, verdens mest piercede mann.

Nytelse gjennom smerte
Are møter også lærhomsen Svein Skeid som er æresmedlem i LLH (Landsforeningen for lesbiske og homofile), en forkjemper for BDSM (Bondage Dicipline Sadism Masochism) også kjent som sadomasochisme. Hybelen hans er nokså ukonvensjonell med kroker, pisker, spanskrør og belter på soverommet og intet mindre enn en gapestokk i enden av senga.

Kaster seg ut i ringen
Are rekker også en tur til UFC (Ultimate Fighting Championship) i MMA (Mixed Martial Arts) som trekker 10 000 tilskuere til Globen i Stockholm, deriblant norske utøvere.

MMA er slåssing hvor omtrent alt er lov og instruktør Emil Weber fra MMA Trondheim tar på seg den store oppgaven å gjøre Are klar til kamp under Trondheim Fight Night.
Her ender Are opp i MMA-ringen der han får juling foran tusenvis av sjokkerte tilskuere. Hvordan skal det gå når han må fullføre tre runder i ringen?

Om serien
I TV- serien "Normal Galskap" jakter programleder Are Sende Osen på følelsen og opplevelsen av det grenseløse.

Han oppsøker ulike mennesker og miljøer for å finne ut hvorfor de utsetter seg for aktiviteter som virker som galskap for utenforstående, men som det naturligste i verden for de som driver med det. Og han setter seg selv på prøve.

Sendt tidligere.

Norsk underholdningsserie i 6 deler.
Produsert av NRK (2012)
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.