Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. august 2001 kl 20.00 Greven av Monte Cristo

Tid for hevn

I kveldens episode befinner vi oss i Paris i 1838. Dantès, som nå kaller seg greven av Monte Cristo, er i ferd med å innynde seg i de høyere sirkler.

Verken Mondego, Danglars eller Villefort gjenkjenner ham. Men Mercedes, som han var forlovet med, får nærmest sjokk når hun møter mannen som hun tror har vært død i 20 år.

Dantès opptrer i mange forskjellige forkledninger. Som italiensk prest eller som engelsk lord infiltrerer han de tre mennenes liv for å finne deres svakeste punkt. På denne måten ønsker han å ramme dem hardest mulig.

Om serien
I denne påkostede franske filmatiseringen av tidenes mest leste franske roman "Greven av Monte Cristo" av Alexandre Dumas, møter vi Gérard Depardieu som greven av Monte Cristo.

Den unge Edmond Dantès ble uskyldig anklaget for forræderi og fengslet uten lov og dom. Etter 20 år greier han å rømme. Funnet av en stor skatt på øya Monte Cristo setter Dantès i stand til å søke rettferdighet. Han tar tittelen greven av Monte Cristo og vender tilbake til Frankrike for å hevne seg på de tre mennene som har ødelagt så mange år av hans liv.

To av dem er Mondego og Danglars som angav ham til kongens advokat. Den første var ute etter hans forlovede, Mercedes. Den andre ønsket å overta hans høye stilling i marinen. Den tredje er kongens advokat, Villefort, som satte ham i fengsel uten noen foregående rettssak.


Fransk fjernsynsserie i åtte deler etter
Alexandre Dumas' roman "Greven av Monte Cristo"
Regi: Josée Dayan
Manus: Didier Decoin
I rollene: Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort,
Pierre Arditi, Sergio Rubini, Florence Derel, Michel Aumont, Roland Blanche, Stanislas Merhrar, Christopher Thompson, Julie Depardieu og Ines Sastre
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53