Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. september 2000 kl 22.15 Hjerteflimmer

Hjerteflimmer (t)


NRK1 søndag 17. september kl 22.15
Hjerteflimmer (4:5)

Konflikter i emning

Det blir mye turbulens i den tredje episoden av den danske dramaserien om venninnene Helle, Sara og Claire. Helle har et hemmelig forhold til Claires sønn Jacob, mens Sara omsider har forlatt ektemannen Lars. Og Claire gjør sitt beste for å forsone seg med at datteren er lesbisk.

Den husløse Sara flytter inn i den lille leiligheten til Helle, som snart føler seg invadert. Ikke bare har Sara sønnen sin boende hos seg i perioder, hun får også besøk av sin svenske elsker, skuespilleren Olof. Deres erotiske utladninger er så høylytte at Helle til stadighet føler seg som ufrivillig tredjepart i aktivitetene. Dessuten blir Sara nødt til å henlegge sine privatkonsultasjoner til Helles stue når hun har kriserammede par i terapi. Det varer naturlig nok ikke lenge før det oppstår sterke gnisninger mellom de to venninnene.

Samtidig har forholdet til Jacob blitt et problem for Helle. Han er dypt forelsket i henne, men hun har tross alt vanskelig for å fortrenge det faktum at hun satt og holdt Claire i hånden da han ble født for 20 år siden.

Claire er fortsatt intetanende om forholdet mellom sønnen og bestevenninnen. For tiden leser hun litteratur om hvordan man er en god mor for en lesbisk datter. Datteren Sofie er flyttet hjem igjen og har tatt med seg venninnen sin - eller kjæresten, som Claire øver seg på å si.

Om serien
I \"Hjerteflimmer\" møter vi tre venninner som har holdt sammen siden barndommen. Med kjærlig-ironisk blikk og mye humor skildrer serien en generasjon som midt i livet ennå ikke vil slå seg til ro. I løpet av seriens fem episoder blir de tre både sammen og hver for seg innhentet av tilværelsens uregjerlighet, og deres gamle jentekameratskap blir satt på prøve.

Claire (Ulla Henningsen) er advokat og har nettopp giftet seg med sin livsledsager gjennom 23 år, den hjemmeværende oppfinneren og barneoppdrageren Peter (Dick Kaysø).

Sara (Jannie Faurschou) er psykolog og gift med den ærgjerrige filmregissøren Lars (Ole Lemmeke). Hun lider valgets kval etter at hun forelsket seg hodestups i den svenske skuespilleren Olof (Sven Wollter).

Helle (Ditte Gråbøl) driver sitt eget klesdesignfirma uten særlig forretningstalent. For tiden er hun mest opptatt av å bli mor før det er for sent. En fast partner kommer i annen rekke.

NRK1 søndag kl 22.15

Bilde
Claire (Ulla Henningsen) på besøk i leiligheten til Helle (Ditte Gråbøl), som har gitt Sara (Jannie Faurschou) husly etter at hun forlot ektemannen. (Foto: Hans Andersen, DR)

Dansk dramaserie
Manus og regi: Rhea Leman
Produksjon: DR
I rollene bl.a. Ulla Henningsen, Jannie Faurschou, Ditte Gråbøl, Dick Kaysø, Ole Lemmeke, Sven Wollter og Henrik Kofoed
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)