Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. oktober 2003 kl 21.25 Niern: Niern: RoboCop

Den ideelle politimann

Peter Weller som den fryktløse Robocop (Foto: Karin Epstein/Orion Pictures Corp.)
Peter Weller som den fryktløse Robocop (Foto: Karin Epstein/Orion Pictures Corp.)
Handlingen i kveldens film foregår i Detroit en eller gang i nær fremtid, hvor en politimann (Peter Weller) blir drept i tjeneste. Departementet bestemmer seg for å gjenopplive ham som halvt menneske og halvt robot. På den måten oppstår den ideelle, udødelige politimannen Robocop.

I løpet av få uker har Robocop fått kriminaliteten vekk fra Detroits gater, men politimannens menneskelige halvdel plages stadig av tanker fra fortiden, og han vil ha hevn over skurkene som drepte ham.

Fantasi og action
Den hollandske regissøren Paul Verhoevens B-filmtalenter ble kjent for et større publikum med ”Robocop”, som byr på fantasi og action i skjønn forening. Rollene er besatt på beste måte. Wellers uhyggelige, ariske utseende passer rollen perfekt. Samspillet med Nancy Allen, som spiller Robocops kjæreste, er upåklagelig.

Filmens sosiale kommentarer og satiriske anslag mot etablerte autoriteter har en ungdommelig friskhet over seg. Framfor alt ble Paul Verhoeven etablert som en dyktig regissør med en fabelaktig evne til å gjøre materiale som står i fare for å bli ufrivillig komisk, overbevisende.

Amerikansk spillefilm fra 1987
Originaltittel: ”Robocop”
Regi: Paul Verhoeven
I rollene: Peter Weller, Nancy Allen, Ronny Cox, Kurtwood Smith og Dan O’Herlihy
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83