Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 17. april 2008 kl 21.00 Landeplage: Livet er for kjipt

Landeplage i kjipeste laget

Mannen bak låta
Mannen bak låta "Livet er for kjipt", Lars Kilevold, møter Ravi i Landeplage. (Foto: Dinamo Story)
"Livet er for kjipt" var aldri en planlagt hit, men ble likevel startskuddet for "Kjipe-Lars" og hans karriere. Hva er grunnen til at denne låten er blitt en landeplage? spør Ravi i kveld.

Da Lars Kilevold ga ut «Livet er for kjipt» i 1980, var det kun for å ha en låt som kunne promotere russerevyen i Fredrikstad. At låten skulle ligge 34 uker på VG-lista, og til og med toppe førsteplassen, var alt annet enn en kalkulert affære.

«Livet er for kjipt» omtales ofte som den første låten som snakket ungdommens eget språk, men var dette nok til at den ble stående som en landeplage?

Ravi dukker inn i historien bak suksessen og spør om forklaringen ligger i de reggaelignende rytmene og soloen på munnspill, om det har å gjøre med at teksten fortsatt er aktuell - eller skyldes det rett og slett Kilevolds enorme teft for hit-er? Det er tross alt hans skyld hvis du tar deg selv i å nynne: «Vi snakker lørdagspizza…».

I kveldens utgave av "Landeplage" oppsøker Ravi blant annet Lars Kilevold, Ingebrigt Sten Jensen (reklameguru), Per Fugelli (sosialmedisiner), Ole Evenrud (plateprodusent) og Wolfgang Plagge (klassisk komponist og pianist).

Om "Landeplage"
Ravi er tilbake med åtte kjente og kjære melodier i andre sesong av "Landeplage", og han undersøker hva det er som gjør at noen låter aldri dør, men får stadig nye lyttere i generasjon etter generasjon.

Underholdningsserien "Landeplage" gir innblikk i historiene rundt låter som har levd i årevis som store norske hitlåter. Ravi møter bakmenn og frontfigurer, og forteller på finurlig vis hvordan låtene har kunnet leve.

Låtene i vårens utgave av "Landeplage" er "Kjærlighet" med Sissel Kyrkjebø, "La det Swinge" med Bobbysocks, "Nei, så tjukk du har blitt" med Ole Ivars, "Sunday People" med The Monroes, "Eg ser" med Bjørn Eidsvåg, "Noen ganger er det all right" med Odd Børretzen & Lars Martin Myhre, "Livet er for kjipt" med Lars Kilevold og "Jenter" med DiDerre.

Underholdningsdokumentar produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Programleder: Ravi
Regi og manus: Truels Zeiner-Henriksen
Prosjektleder NRK: Jo Raknes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23 04 40 79 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt torsdag (NRK3).