Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. februar 2003 kl 18.00 Uhu

Vannspøkelse i trøbbel

Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild) gjør det ikke enkelt for vannspøkelset Ivan med vannpistolen sin. (Foto: Scanpix)
Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild) gjør det ikke enkelt for vannspøkelset Ivan med vannpistolen sin. (Foto: Scanpix)
I dag kommer et vått spøkelse til Polter og de andre i spøkelseshuset. Nykommeren heter Ivan, og er et vannspøkelse. Orakelet gir ham et ganske merkelig oppdrag – han må gjøre seg om til rød saft!

Ivan synes oppdraget høres helt greit ut, og tror ikke han vil få noen problemer med forvandlingen til saft. Men lille Delfia har en vannpistol, og det betyr trøbbel for Ivan og oppdraget hans.

Om Uhu!
NRKs populære barne-tv fortsetter med 17 nye episoder om de hermetikkspisende spøkelsene utover vinteren og våren. Siden i høst har utespøkelset Cumulus endelig fått dra til Hermetika, men resten av de faste spøkelsene er fortsatt i huset. De vil også få møte andre spøkelser, blant annet agentspøkelset Obus og barnespøkelset Delfia. Fortsatt må spøkelsene utføre oppdrag for å komme til landet Hermetika, hvor de kan spise så mye hermetikk de bare vil.

Hovedspøkelset Polter (Rune Hekkelstrand)
Jålespøkelset Berit Smerit Perit (Mia Gundersen)
Det redde spøkelset Napoleon (Åsmund Huser)
Oppfinnerspøkelset Albert (Harald Stoltenberg)
Det modige ridderspøkelset Ridder Redikk (Liv Unni Larsson)
Surespøkelset Blitzabeth (Kirsti Grundvig)
Agentspøkelset Obus (Helen Vikstvedt)
Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild)

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96