Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. februar 2005 kl 22.00 Kripos

Vanskelig etterforskning

Diskusjon på ledelsens kontor om fremdriften i etterforskingen av drapet på 85 år gamle Erling Eriksen i Breivikeidet.(Foto: Novemberfilm as)
Diskusjon på ledelsens kontor om fremdriften i etterforskingen av drapet på 85 år gamle Erling Eriksen i Breivikeidet.(Foto: Novemberfilm as)
Etterforskningen etter drapet i Breivikeidet tar en ny vending. Politiet mener de kan ha sirklet inn en mulig gjerningsmann, men de har problemer med å koble ham til drapet.

Kripos ble bedt om å bistå lokalt politi i etterforskningen av et mistenkelig dødsfall i Breivikeidet utenfor Tromsø. En eldre mann som bodde alene, ble funnet død i ruinene av et nedbrent hus. Det hadde lenge versert rykter om at den avdøde oppbevarte en god del penger hjemme. Politiet mistenkte tidlig at de kunne stå overfor et mulig drap.

Etter at obduksjonen avslørte et tøystykke i halsen på den avdøde, er politiet sikre på at det har skjedd et drap. Pengene kan være motivet. En mulig gjerningsmann er i sikte, og politiet bestemmer seg for å hente ham inn til avhør. De gjør mange forberedelser, og en egen avhørsekspert kommer fra Oslo. Men har de funnet riktig person, og klarer de å knytte ham til åstedet?

Om serien
De ansatte på Kripos er vanlige mennesker som jobber med uvanlige saker under spesielle omstendigheter. For første gang har et fjernsynsteam fått tillatelse til å følge deres arbeid helt fra alarmen går. Kamera blir med når Kripos-ansatte reiser ut for å bistå lokalt politi i etterforskningen av tre forskjellige drapssaker.

Aldri tidligere har et fjernsynsteam fulgt politiet så tett i deres arbeid. Resultatet er et enestående og autentisk innblikk i etterforskernes arbeidsforhold, i deres opp- og nedturer og i rekken av utfordringer de må håndtere og avgjørelser de må fatte.

Episode 1 og 2 dreier seg om en drapssak i Breivikeidet utenfor Tromsø i november 2002. Episode 3 og 4 omhandler drapet på Henry Simonsen i Alta i desember samme år. De to siste delene er om Son-drapet i mars 2003.

Innkjøpt dokumentarserie fra Novemberfilm AS, http://www.novemberfilm.no/ (2005)
Prosjektleder NRK: Tore Tomter
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79