Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. november 2002 kl 19.55 "Katta" vår - Chat Noir i nitti år

En ekte teaterkatt har mer enn ni liv

Andreas Diesen foran Chat Noir i Oslo. (NRK-foto Ole Kaland)
Andreas Diesen foran Chat Noir i Oslo. (NRK-foto Ole Kaland)
Fra Bokken Lasson i 1912 åpnet den kunstneriske kabareten Chat Noir, den svarte katt, har den alltid vist klør og avspeilet hva som skjedde i Norge og i hovedstaden. ”Katta vår” fylte altså 90 år 1. mars i år, og har bevist at en ekte teaterkatt ikke har ni liv, men minst 90. Andreas Diesen har nok en gang gravd litt i revyskatten vår, og plukket fram noe for enhver.

I dette programmet, som er det første av tre som sendes i løpet av høsten, skal vi tilbake til de første årene i Chat Noirs historie, og i arkivklipp møter vi både Bokken Lasson og Jacob Dybwad. Victor Bernau synger klassikeren ”Klunken” av Arne Svendsen, Lalla Carlsen synger ”Marsjkonkurransen” av Finn Bø og Einar Rose synger ”Se der danser bestefar” og ”Svigermor og Evensen og kjerringa og jeg”, begge av Arne Svendsen.

Vi møter også Vibeke Sæther utkledd som bestemoren Lalla Carlsen anno 1915. Vibeke Sæther synger Wilhelm Dybwads ”Sisiken som satt på Nellys hatt”. Andre kjente og kjære revyartister som dukker opp i programmet er Carsten Byhring, Rolf Just Nilsen, Arvid Nilssen, Unni Bernhoft, Jens Book-Jenssen og Leif Amble Næss.

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74