Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. juli 2004 kl 21.20 Kar for sin kilt

Dorothys paradis

Lord Kilwillies søster Dorothy (t.v.) åpner et rekreasjonssenter i Glenbogle. (Foto: BBC)
Lord Kilwillies søster Dorothy (t.v.) åpner et rekreasjonssenter i Glenbogle. (Foto: BBC)
Dorothy, søster av lorden på nabogodset, irriterer Lexie kraftig med sine forretningsidéer. Samtidig er det knute på tråden mellom Molly og Andrew.

Mens Archie er på klatretur i Nepal, ser Dorothy sitt snitt til å realiserer sine planer om et rekreasjonssenter i Glenbogle. Lexie ser rødt da det viser seg at Dorothy har plukket ut øya på innsjøen som et egnet sted. "Tai Chi" er navnet på sentret, oppkalt etter kilden til de to grunnleggende prinsippene i kinesisk filosofi, yin og yang.

Etter bruddet
For å komme bort fra familien og isolere seg fra Andrew etter bruddet, søker Molly tilflukt på Dorothys "Tai Chi". Bare for å oppdage at halve familien venter på henne der.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Monarch of the Glen (Series 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Kveldens episode: Episode 6
Produsert av: Ecosse Films/BBC Scotland
Med: Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer

Les mer:


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer: