Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. november 2011 kl 22.30 Dagens dokumentar: Mellom engler og drager

Mellom engler og drager


Järna i Sverige er et av få steder i verden hvor man har skapt et helt samfunn basert på Rudolf Steiners filosofi, antroposofi.

De to norske brødrene Peder og Johannes vokser opp i Järna. De har alltid vært som knoll og tott, og gjort alt sammen i oppveksten. Når eldstemann Peder starter sitt siste år på en av Järnas steinerskoler er lillebror Johannes urolig for hvordan det blir når storebror skal flytte.

Peder går i starten av året engasjert i gang med sin selvvalgte årsoppgave på skolen hvor oppgaven er å bygge en badestamp på en tilhenger.To år yngre Johannes er mer rastløs; skulker skolen, synes det er morsommere med fest enn å leke drager og engler i skogen, og er på leting etter hvem han er.

Filmen følger brødrene og resten av den norske familien gjennom et år i den antroposofiske landsbyen. Sett gjennom brødrenes humoristiske syn på tilværelsen får vi innblikk i en verden hvor bevegelses-kunsten eurytmi står på timeplanen, hvor mor i huset tror på mirakler, og far er veldig opptatt av skjeve vinkler. Men midt oppi alt dette handler denne dokumentarfilmen mest om ungdomsårenes kamp med drager og engler.

Norsk dokumentar fra 2010
Produsert av Flimmer Film / Johnny Holmvåg / Lars Løge
Pressekontakt: presse@nrk.no / 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: Publikumsservice / 815 65 900