Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. juni 2003 kl 20.25 SommerDag på Vestlandsfjordene

Gjensyn med spektakulære fjordlandskap

Kari Traa og programleder Dag Lindebjerg (Foto: NRK)
Kari Traa og programleder Dag Lindebjerg (Foto: NRK)
I kveld kan seerne gjenoppleve båtturene gjennom vårt flotteste og mest spektakulære fjordlandskap – helt fra det innerste, bratte og utilgjengelige til de ytterste øysamfunnene mot storhavet. Vi blir med "M/B Lindy" og skipper Dag Lindebjerg på sommertur.

Reisen starter i Eidfjord, der den olympiske mesteren Kari Traa kommer susende utfor Hardangerjøkulen og til slutt lander nede ved fjorden i fallskjerm. Etter ekstremsport med Kari går ferden videre til Åkrafjorden og Etne der Lynni Treekrem får oppleve både Eikemosamfunnet og verdens mest originale kommunale mottakelse.

Etter en kort transport langs landeveien legger "Lindy" ut på Ryfylkefjordene hvor Per Inge Torkildsen og Britt Synnøve Johansen er veivisere. Golf, tomater og Edith Piaf er stikkord på denne delen av turen mellom de grøderike øyene.

Etter et gedigent hummermåltid med Eldar Vågan på Kvitsøy setter "Lindy" kursen nordover mot Haugesund. Gunnar Andersen mønstrer på og tar oss med inn i "Busserulls-land". I regn og vind ankommer vi Røvær og de 100 menneskene der ute for oppleve et godt, gammelt Busserulls-show.

Kveldens program er høydepunkter fra serien som gikk i fjor sommer. Denne serien går forøvrig også i reprise lørdags ettermiddager på NRK1 (fom 17. mai tom 21. juni.)

Nå tar SommerDag serien en pause i denne omgang, og Dag Lindebjerg drar til fjells for å lage sin neste tv-serie.

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Dag Lindebjerg
Prosjektleder Terje Dale
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83