Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. mai 2005 kl 23.10 Smaken av gull

Med kokkelandslaget for OL-gull


I "Smaken av gull" følger vi det norske kokkelandslaget til kokke-OL. Ni kokker forberedte seg i fire år og dro til Erfurt i Tyskland for å slå en annen av favorittene – Sverige.

Med Charles Tjessem, vinner av den prestisjetunge Bocuse d’Or-prisen (2003), som kaptein og lagleder drar ni samkjørte kokker til OL i kokkekunst. I ryggen har de også Odd Ivar Solvold som mentor og motivator, en mann med mye mesterskapserfaring i kokkekunst samt tidligere landslagskokk Harald Osa, kjent fra NRK-programmet "Kokkekamp".

På den idrettslige siden er Hans Trygve Kristiansen på Toppidrettsenteret involvert som coach for kokkelandslaget. Teambygging, samhandling og mental form er viktig. Kristiansen er kjent som Johan Olav Koss’ mentor under OL i Lillehammer.

Blod, svette og gledestårer
Dokumentaren følger det norske kokkelandslaget helt fra oppkjøringen til kokke-OL og gjennom fire knallharde konkurransedager i jakten på gullet. Dette er de ni kokkenes største faglige utfordring hittil. Å ta gullet handler om å finne toppformen, om å fokusere, holde motivasjonen ved like og ikke minst om å samhandle.

Det norske landslaget satser alt på å "kna og mose" svenskene – og på å vinne OL.

Norsk dokumentar (2004)
Produsert av: Rubicon TV AS
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Kokker for Norge med gull i blikket. Kokkelandslaget 2004, bak f.v. Roy-Magne Berglund, Sverre Sætre, Tom Victor Gausdal (skjult) og Kjetil Gundersen. Foran f.v. lagkaptein Charles Tjessem, Erling Sundal, Trond Svendgård og Gunnar Hvarnes. (Foto: Gitte Johannessen)

Erling Sundal (t.v.) på Kokkelandslaget søker råd hos mentor og stjernekokk Harald Osa. (Foto: Gitte Johannessen)

Teamwork på Kokkelandslaget. (Foto: Gitte Johannessen)

Kokkelandslaget med stø hånd. (Foto: Gitte Johannessen)