Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. august 2005 kl 21.25 Niern: Heimsøkt

Det spøker på Hill House

Theo (Catherine Zeta-Jones) og Nell (Lili Taylor) oppdager mystiske ting i bygningen Hill House (Foto: Frank Masi)
Theo (Catherine Zeta-Jones) og Nell (Lili Taylor) oppdager mystiske ting i bygningen Hill House (Foto: Frank Masi)
På midten av 1800-tallet bygget industrimannen Hugh Crain Hill House, en vakker og respektabel bygning, hvor Crain håpet å bo med kone og barn. Men Crain døde på uforklarlig vis i huset, og siden har ryktene gått om at Hill House er hjemsøkt av onde ånder. 130 år senere inntar en liten gruppe mennesker det mystiske huset.

Dr. David Marrow (Liam Neeson) her lenge vært fascinert av legenden om Hill House, og nå har han tatt med seg tre mennesker inn i huset. Han forteller dem at han driver med en undersøkelse om søvnforstyrrelser. Theo (Catherine Zeta-Jones) er tilsynelatende sterk og modig, men det blir snart klart at husets mørke rykte gjør henne nervøs. Luke (Owen Wilson) spør seg selv om hvorfor i all verden dr. Marrow har tatt med seg tre mennesker til et hjemsøkt hus for å studere søvnforstyrrelser?

Og Nell (Lili Taylor) oppdager at hun på uforståelig vis blir mer og mer fascinert av huset, en interesse som snart kommer til å bære grusomme frukter når den sanne historien om Hill House kommer for dagen.

Filmen er basert på Shirley Jacksons roman "The Haunting of Hill House", som også var grunnlaget for Robert Wise sin film fra 1963, av mange ansett for å være en av filmhistoriens fineste spøkelseshistorier.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "The Haunting"
Regi: Jan de Bont
I rollene: Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Lili Taylor, Owen Wilson, Bruce Dern
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83