Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. mars 2002 kl 21.45 Sopranos

Etter den søte kløe

Etter den søte kløe kommer den sure svie for Tony Soprano (James Gandolfini), her med  elskerinnen Gloria Trillo (Annabella Sciorra). (Foto: HBO/Time Warner)
Etter den søte kløe kommer den sure svie for Tony Soprano (James Gandolfini), her med elskerinnen Gloria Trillo (Annabella Sciorra). (Foto: HBO/Time Warner)
Mafiaboss Tony Soprano opplever en dårlig vending i forholdet til elskerinnen Gloria Trillo, mens fru Carmela Soprano kommer med en overraskende bekjennelse overfor pater Obosi. Samtidig gjør unge og tøffe Jackie jr. alt han kan for å befeste sin posisjon som profesjonell forbryter.

Som vanlig når verden går ham imot, bærer det rett opp i sofaen til psykoterapeut dr. Jennifer Melfi med Tony Soprano.

- Du er rammet av “amour fou”, sier dr. Melfi. Og forklarer: - Det er fransk for “forelsket inntil galskap”.

En rasende og hysterisk Tony truer sin elskerinne Gloria på telefonen. Like etterpå sitter han hjemme hos henne og gråter som et barn. Og idet han skal gå, kveler han henne – halvveis.

Bekjennelser
Fru Carmela Soprano er begynt å føle seg virkelig dårlig, men i stedet for å oppsøke dr. Melfi, går hun denne gang til pater Obosi. Det viser seg at hun lider av et ufarlig tilfelle av struma, men den sjelelige tilstanden er det verre med. Etter at hun har gjort sine bekjennelser, råder pater Obosi henne til å holde fast ved “de gode sidene” til ektemannen.

Opp til Ralph
Jackie jr. har slått opp med Meadow Soprano, datteren til Tony og Carmela. Nå finner han på å rane spillebulen til Ralph. Det går så galt det kan, et medlem av mafiaen blir drept, men Jackie jr. kommer seg unna. Tonys mann Christopher sverger å få satt en kule i ham så fort som mulig. Men Tony ber Christopher om å besinne seg. Det beste er å la Ralph selv avgjøre Jackie jr.´s skjebne, mener Tony.

Mer om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey. I 13 nye episoder av serien møter vi mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini) som sammen med kona Carmela (Edie Falco) forsøker å være gode foreldre – og en ”god” mafiafamilie.

Amerikansk dramaserie fra HBO/TimeWarner
Originaltittel: The Sopranos III
Produsert av David Chase
Med bl.a. James Gandolfini, Steven van Zandt, Edie Falco, Lorraine Bracco, Michael Imperioli, Nancy Marchand og Dominic Chianese
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Etter den søte kløe kommer den sure svie for Tony Soprano (James Gandolfini), her med elskerinnen Gloria Trillo (Annabella Sciorra). (Foto: HBO/Time Warner)