Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. januar 2002 kl 19.30 Ut i naturen: Bygdøy - naturperle i storbyen

En lise for kropp og sjel

Vinterstemning fra Bygdøy (Foto: NRK)
Vinterstemning fra Bygdøy (Foto: NRK)
Bygdøy gir nære naturopplevelser for Oslo-folk hele året rundt. Her er skogsveier og småveier i kulturlandskap, strender og knauser. Du kan gå på stier og veier på kryss og tvers i timevis en sen høstdag eller nyte synet av blåveisblå skogbunn og lytte til fuglene i april. Uansett vær gir Bygdøy lise for kropp og sjel.

Skifersteinene på Bygdøy er flate og egner seg ypperlig til å ”kaste fisk” med barn eller barnebarn. Om sommeren er det et yrende badeliv, og vinterstid kan du trekke fin torsk. Programskaperen Lise Foss har selv vært en flittig bruker av Bygdøy helt siden barnevogndagene, hun kjenner hver krok og krik. Bygdøy er god å ha en hverdag når det ikke er tid til å dra til Oslomarka.

Fossiler
Bygdøy har spennende geologi med fossiler som viser livet for over 400 millioner år siden. Vegetasjonen på Bygdøy bærer ellers preg av kulturlandskap og forvillete hageplanter. ”Ut i naturen” viser de skiftende årstidene på Bygdøy, og hvordan ulike mennesker bruker og nyter naturen her ute. Programmet formidler stemninger, lys og skygge, årstidenes ulike farger, trær og blomster, småfugler og sjøfugler.

– Jeg prøver å skape gjenkjenning og ny viten for folk som bruker Bygdøy, og nysgjerrighet hos folk som ikke har vært der, sier Lise Foss.

Egenprodusert naturdokumentar
Programansvarlig Lise Foss
Redaksjonssjef Ut i naturen: Harald Reitan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder (to motiver)
Vinterstemning fra Bygdøy (Foto: NRK)