Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. april 2009 kl 20.45 Påskekrim: Poirot - Stevnemøte med døden

Stevnemøte med døden

Den verdensberømte privatdetektiven Hercule Poirot er tilbake, og trener sine
Den verdensberømte privatdetektiven Hercule Poirot er tilbake, og trener sine "små grå" ved å hjelpe politiet med drapsetterforskninger – enten de vil det eller ei. (Foto: ITV)
Den eksentriske, engelske arkeologen Lord Greville Boynton og sønnen Leonard befinner seg i den syriske ørkenen. Under den stekende solen leter de etter døperen Johannes’ siste hvilested.

De får følge av Lord Boyntons andre kone, den dominerende og steinrike amerikaneren Lady Boynton. Hun har også med seg de amerikanske adoptivbarna - den vakre Raymond, den utspekulerte Carol og deres urolige lillesøster Jinny.

Funnet drept
Hercule Poirot klarer heller ikke å motstå den spennende oppdagelsen og oppsøker utgravningen. Men eventyret blir fort overskygget når Lady Boynton blir funnet drept under den stekende solen, og hennes finansielle imperium er totalt utvisket.

Mange kandidater
Poirot er fast bestemt på å finne morderen, og finner fort ut at det ikke skorter på kandidater.For i tillegg til Lady Boyntons egen tvilsomme familie, har utgravningen tiltrukket seg en uvanlig gruppe av reisende.

Deriblant den vittige psykiateren Dr. Gerard, den konsise Jefferson Cope, den vakre og ressurssterke Dr Sarah King, og den ukonvensjonelle reisebokforfatteren Dame Celia Westholme.

Et nytt nivå
I det Poirot tror han har funnet morderen, tar mysteriet en ny vending når Jinny og søster Agnieszka, en polsk nonne på pilgrimsreise, blir angrepet midt på natten.

Hver av de mistenkte har et motiv for å drepe den foraktede Lady Boynton, men bare den lille belgiske detektiven kan finne ut hvem som satte henne opp på et stevnemøte med døden.

Britisk krim fra 2008
Agatha Christie's Poirot: Appointment with death
Produsent: ITV
Regi: James Kent
Manus: Agatha Christie (roman)/Mark Gatiss (tv-serie)
I rollene: David Suchet (Hercule Poirot), Tim Curry (Lord Boynton), Cheryl Campbell (Lady Boynton), Zoe Boyle (Jinny), Tom Riley (Raymond), Emma Cunnife (Carol), Beth Goddard (Sister Agnieszka).
Pressekontakt i NRK: Mette K. Skjong, tlf: 90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900