Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 23. oktober 2007 kl 20.00 Glatte gater

Slitsom tid for Haji

Haji (24) mister moren sin og får mye ansvar. (Foto: Motlys)
Haji (24) mister moren sin og får mye ansvar. (Foto: Motlys)
Haji er hovedpersonen i kveldens episode av dokumentarserien "Glatte gater", om de fire medlemmene i hiphop-gruppa Minoritet1. Vi følger ham gjennom en dramatisk periode med liten tid til å jobbe med musikk.

Høsten 2006 dør Hajis mor etter lengre tids sykeleie, og den irakiske 24-åringen får ansvar for sine yngre søsken. I tillegg jobber han 80 prosent på Dressmann, 40 prosent som støttekontakt for Sheram og har liten tid til musikken.

Krabbe-rap
Likevel vil han skrive en tekst om hva han har opplevd og vil ha med seg Emir på låta. Etter hvert blir Sheram med på øvingene til Minoritet1, og han skriver en rap om "Krabbe Krølle". Han fremfører den, men Haji mener at det er unødvendig å bruke "yo" når man rapper om krabber.

Midt oppe i alt blir Haji onkel for første gang og får enda mer ansvar.

"Vi lever en gang,
- så la oss leve nå,
- de kaller meg svarting,
- men livet er jo så..."
Haji (24)

Onkel til 20
Assad og Emir fortsetter å spille inn låter i studio mens Amina øver med en sangpedagog til en skoleforestilling. Assad forteller Haji at det å bli onkel er en del av livet og at han selv har 20 nevøer og nieser. Det synes ikke Haji er det minste rart siden de er pakistanere. Emir mener at alle ikke kan legge sin egen personlighet inn i låtene og at de må samarbeide hvis de skal komme videre.

Om "Glatte gater"
I dokumentarserien "Glatte gater" møter vi fire av medlemmene i hiphop-gruppa Minoritet1, som skriver tekster og rapper på kebabnorsk. Gjennom seks episoder skal vi følge Assad (23), Haji (24), Emir (22) og Amina (18), som alle har et brennende ønske om å slå igjennom som artister. Til tross for at de er totalt forskjellige, har helt ulik musikksmak og er uenige om det meste, har de fire ungdommene bestemt seg for å spille inn et album.

Teamet bak serien, Khalid Maimouni, Rune Denstad Langlo og fotograf Anna Myking, har fulgt de fire ungdommene gjennom to år. 300 timer med materiale er klippet ned til seks episoder. "Glatte gater" er en humoristisk dokumentarserie og hovedpersonene har et selvironisk blikk på seg selv og sin egen tilværelse. Likevel opplever vi at de har en erfaringsbakgrunn som er hinsides virkeligheten i det steinrike og døsige middelklasse-Norge.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Motlys
Produsent/regissør: Rune Denstad Langlo, tlf. 930 31 524/22 80 83 70
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag på NRK2