Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. januar 2005 kl 23.15 Utsyn: Tolv dager etter tsunamien

Dagene etter tsunamien

Flodbølgene rev i stykker strendene langs Bengalbukta og forårsaket en av de største katastrofene i moderne tid. (Foto: SVT)
Flodbølgene rev i stykker strendene langs Bengalbukta og forårsaket en av de største katastrofene i moderne tid. (Foto: SVT)
Tolv dager etter at flodbølgene rev i stykker strendene langs Bengalbukten, sendte svensk fjernsyn ut denne oppsummeringen om en av de største katastrofene som har rammet verden i moderne tid.

Vi følger en svensk familie på ferie i Thailand. Familiefaren har filmet det som hendte, helt fra den første frokosten på stranden.

De første klyngene av nysgjerrige som stimler sammen for å kikke på kjempebølgen, enkelte med oppslåtte kamerastativ for å ta bilder av fenomenet – ingen forstår hva den dødelige faren som nærmer seg egentlig er for noe.

Redningen
Familien redder seg opp på en lastebil og deretter sitter de i over et døgn oppe på et fjell og venter på at det skal komme et helikopter og hente dem.

I den svenske dokumentaren møter vi også andre overlevende, både i Thailand, i Aceh-området, Sri Lanka og i India der reporteren Thomas Lundström sammenfatter de 12 første
dagene etter tsunamien.

Svensk dokumentar (2005)
Originaltittel: Tolv dagar efter tsunamin
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57