Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. april 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Alan på en helligdag

Alan Partridge (Steve Coogan) inviterer på Bond-kavalkade i huset sitt. (Foto: BBC)
Alan Partridge (Steve Coogan) inviterer på Bond-kavalkade i huset sitt. (Foto: BBC)
Bank Holiday (17. mars) er helligdag i Storbritannia. Alan Partridge har skodd seg med en bunke Bond-filmer som han vil slå i hjel dagen med.

Alan inviterer Michael over. Spørsmålet er bare om Michael, som foretrekker dokumentarer, gidder å se James Bond? Dessuten oppdager Alan at Michael også har en annen venn, nemlig Tex som viser seg å sverme for alt som kommer fra Amerika. Dette gjør Alan urolig.

I stedet åler Alan seg inn på John, byggmesteren som har hjulpet ham med huset. Kanskje han vil komme og se Bond?

Bond i bøtta?
Sonja hjelper Alan med å sette opp en vel gjennomtenkt visningsplan for filmene. Da det viser seg at hennes venninne Lynn, som også skal være med, setter av starten på helligdagen til å besøke sin mors grav, begynner alt å bli temmelig komplisert. Må hele Bond-kavalkaden utsettes? Alan gir Lynn ti minutter til å sørge ved sin mors grav.

Da dukker Lynn opp på døra sammen med en ny venn, en tidligere politioffiser, som lover å
banke en porsjon sunt vett inn i Alan om han ikke snart begynner å oppføre seg som folk.

Om serien
Komikeren Steve Coogans alter ego er den uforbederlige Alan Partridge. Kona har forlatt ham og han kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Britisk komiserie (1995)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge" (Serie 2)
Kveldens episode: Never Say Alan Again
Produsert av Talkback for BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57