Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. desember 2001 kl 12.45 Filmmatiné: 101 dalmatinere

Grusomme Cruella DeVil

 Grusomme Cruella (Glenn Close) ønsker seg så inderlig en dalmatiner-kåpe. Og Anita (Joely Richardson) er den som skal hjelpe henne med det, enten hun vil eller ikke.
Grusomme Cruella (Glenn Close) ønsker seg så inderlig en dalmatiner-kåpe. Og Anita (Joely Richardson) er den som skal hjelpe henne med det, enten hun vil eller ikke.
I dagens filmmatiné møter vi Glenn Close i rollen som Cruella DeVil, den eksentriske og gale pelsdesigneren som ungene elsker å hate. Close levde seg helt inn i rollen.

Regissørenes førstevalg av skuespillerinnen som skulle kle rollen som Cruella, var nettopp Glenn Close. Hun var akkurat ferdig med Andrew Lloyd Webbers "Sunset Boulevard" i London og klar for en filmrolle.

- Det var en fascinerende tanke å skulle spille rollen som den kanskje mest ondskapsfulle karikaturen innen tegnefilm, og å klare å overgå originalen, sa Glenn Close da hun takket ja til rollen.

Hun brukte måneder på hard fysisk trening og diett for å oppnå en riktig Cruella-"look", og for å kunne ikle seg de fantastiske, kroppsnære kostymene Cruella bærer.

Roger møter Anita
Historien åpner ganske søtt. Roger (Jeff Daniels) møter yndige Anita (Joely Richardson) i parken hvor begge lufter sine dalmatinere. De kommer i snakk og liker hverandre.
Anita jobber som designer hos Cruella DeVil. Hun er meget dyktig i jobben sin, men mistrives med at Cruella herser med henne. En dag tegner Anita en pels som kan minne om dalmatinernes farger. Dette tenner den onde Cruella og hun blir vill ved tanken på å få laget seg en dalmatiner-pelskåpe.

Anita slutter i jobben sin, flytter sammen med Roger og blir gravid. Men det er en til som blir gravid, og som snart skal føde flere små, flekkete hvalper, nemlig Perdy. Rogers hann-dalmatiner Pongo er blitt kjæreste med Anitas hunn-dalmatiner Perdy.

Dette får Cruella nyss om, og da er ikke veien lang til Anitas og Rogers hus...

Amerikansk spillefilm 1996
Originaltittel: 101 Dalmatians
I rollene: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richards
Regissør: Stephen Herek
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


Bilder
1. Anita (Joely Richardson) og Roger (Jeff Daniels) møtes i parken hvor de lufter sine to dalmatinere.

2. Grusomme Cruella (Glenn Close) ønsker seg så inderlig en dalmatiner-kåpe. Og Anita (Joely Richardson) er den som skal hjelpe henne med det, enten hun vil eller ikke.

3. Glenn Close levde seg helt inn i rollen som Cruella DeVil i "101 Dalmatinere".