Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. august 2006 kl 15.20 Zappa

Historien om tre "verstinger"

Tre gutter på gli i det danske samfunnet på 60-tallet: Henning (Thomas Nielsen), Bjørn (Adam Tønsberg) og Steen (Peter Reichhardt)
Tre gutter på gli i det danske samfunnet på 60-tallet: Henning (Thomas Nielsen), Bjørn (Adam Tønsberg) og Steen (Peter Reichhardt)
"Zappa" er basert på den første romanen i en trilogi av den danske forfatteren Bjarne Reuter, og er Bille Augusts gjennombrudd som filmregissør. Vi befinner oss i København på 1960-tallet, og møter tre tenåringer som blir kriminelle – både på grunn av likegyldighet fra foreldrene og det dekadente samfunnet rundt dem.

Skuespillerprestasjonene til de unge debutantene er glitrende, noe regissøren Bille August skal ha mye av æren for. Særlig Adam Tønsberg som spiller en ung gutt fra middelklassen med et vagt ønske om å klatre oppover i samfunnet, og Peter Reichhardt som den tvers igjennom onde Steen. Det er hans kjøttetende akvariefisk som har gitt navn til filmen.

Sønnen til den populære danske skuespilleren Poul Reichardt, Peter Reichhardt, leverer et sant skremmende portrett av iboende ondskap.

Dansk spillefilm fra 1983
Originaltittel: "Zappa"
Regi: Bille August
I rollene: Peter Reichhardt (Steen), Adam Tønsberg (Bjørn), Thomas Nielsen (Henning, Bjørns bror)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83