Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 25. september 2013 kl 20.40 Millioner på spill


TV-bonden Jimmy Doherty hjelper veldedighetsorganisasjonen Papworth Trust med å teste ut en ny metode for å hjelpe utviklingshemmede barn og familiene deres.

Ideen med prosjektet til Papworth Trust er å bruke et opphold på en gård til og ikke bare gi dem en pause, men også takle problemer i familien.

Jimmys egen gård er åpen for publikum, og han har sett den kraftige effekten det kan ha på mennesker. Han stiller derfor opp som frivillig i en av Papworths ungdomsklubber. Klubben arrangerer aktiviteter for funksjonshemmede barn, slik at foreldrene får litt avlastning.

Imens speider Jimmy etter familier som kan ha nytte av et opphold på gården hans.

Men ingen andre enn Jimmy vet hvor mye som står på spill. Hvis han sammen med menneskene han møter klarer å bevise at metoden fungerer, kan det resultere i at The Big Lottery Fund donerer hele 2 millioner pund for å gjøre ideen til virkelighet! Klarer de det i tide?

Om programmet
Kjente personer utfordres til å bli med på en dugnad for å ta tak i noen av de største sosiale problemene i Storbritannia. Dersom prosjektene tilfredsstiller, stiller ulike veldedige fond opp med en stor slump penger.

Britisk dokumentarserie (2013)
Originaltittel: The Secret Million (1:5)
Produksjon: Channel 4
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900