Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. juni 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Hjem fra kolonien

Familien Palmer har flyttet hjem fra Afrika til Aidensfield, arnested for serien
Familien Palmer har flyttet hjem fra Afrika til Aidensfield, arnested for serien "Med hjarte på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Går det an å lengte bort fra Aidensfield i idylliske Yorkshire? Tydeligvis, når man som familien Palmer har flyttet hjem fra Afrika. Mistrivselen er til å ta og føle på, og særlig virker det som om sønnen Peter har det ille.

Politikonstabel Mike og helsesøster Maggie må ta seg av Peter som er full av blåmerker og sår. Får han juling hjemme? Etter hvert vurderer de tilstanden hans som en sak for barnevernet.

Betroelser
Fra familien Palmers gård forsvinner sølvtøy. Da Cecil og Diane Palmer inviterer til middagsselskap, viser maten seg å være ødelagt. Grisene deres slippes løs. Palmers bil ender på skraphaugen etter et fælt krasj. Og Fru Palmer kommer stygt til skade. Men hvem satt egentlig bak rattet?

Etter hvert betror unge Peter seg til den gamle politikonstabelen Alf Ventress.

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1 Familien Palmer har flyttet hjem fra Afrika til Aidensfield, arnested for serien ”Med hjarte på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)
2 Diane Palmer mistrives i Aidensfield etter å ha flyttet hjem fra Afrika. (Foto: Yorkshire Television)