Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. august 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Lovsang fra kirkeruiner

Med naturen som omgivelser

Denne søndagen inviterer "Åpen himmel" oss ut i Guds frie natur, nærmere bestemt til klosterruinene i Maridalen. Liturg er Siv Limstrand.

-Vi er bundet til vann, planter, dyr og luft. Hver liten del, alt på kloden, er dyrebart, Siv Limstrand.

Omgivelsene i klosterruinene står i dyp kontrast til hennes hverdag som gateprest i Kirkens Bymisjon i Trondheim, men Siv Limstrand vet inderlig godt at mennesket er innfelt i skaperverket. Vi er en del av det, innvevd og avhengig. Derfor er det å ta vare på naturen det samme som å ta vare på mennesket.

Siv Limstrand lar tankene gå tilbake til de gamle irske klostrene. Der skulle det alltid brenne en ild, uten stans. Det var et symbol på Guds nærvær, og slik er det også i Maridalen. Når ilden tennes, er det et synlig tegn på at vi er forbundet med alt som er skapt på jorden.

Skaperverket innbyr til lovsang, og det blir det mye av i "Åpen himmel" fra Maridalen. Den kjente musikeren Frøydis Grorud trakterer saxofonen som klinger godt mellom klosterruinene, og et sammensatt kor, ledet av Tore W. Aas, får lovsangen til å løfte seg til store høyder i Guds frie natur.


Åpen himmel, egenprodusert NRK
Prosjektleder: Marion Klaseie, 91665820
Prosjektansvarlig: Helge Gudmundsen , 95879025
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900