Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. april 2006 kl 23.40 Nattkino: Noen har det hett

Amerikansk forviklingkomedie

Hovedrollene i
Hovedrollene i "Noen har det hett" spilles av Tony Curtis (Joe), Marilyn Monroe (Sugar) og Jack Lemmon (Jerry).
To arbeidsløse musikere, Joe (Tony Curtis) og Jerry (Jack Lemmon), blir vitne til et gangsteroppgjør. For å berge skinnet kler de seg ut som kvinner og tar jobb i et jazzorkester med ren kvinnebesetning. Orkesterets vokalist, den yppige Sugar, spilles av Marilyn Monroe.

Forviklingene er i gang...
Vi befinner oss i Chicago i slutten av 1920-årene hvor kruttet sitter løst hos de mange rivaliserende gangsterbandene og smuglerbrennevinet flyter fritt.

Joe og Jerry får kveldens spillejobb spolert da nattklubben blir utsatt for en politirazzia. De griper instrumentene og flykter ned et smug hvor de søker tilflukt i en garasje.

Men det viser seg å være et særdeles dårlig valg av skjulested. Joe og Jerry blir ufrivillig vitne til et brutalt gangsteroppgjør. Uheldigvis blir de oppdaget av gangsterbossen Spats (George Raft), og igjen er de på flukt.

For å komme seg unna gangsterne kler de seg ut som kvinner og tar spillejobb i et jazzorkester med bare kvinnelige musikere som er på vei til Florida! Joe kaller seg Josephine og Jerry tar navnet Daphne.

Joe og Jerry er ikke helt fornøyd med sin nye tilværelse som "kvinner" og de begrensningene det medfører. Og enklere blir det ikke da Joe forelsker seg i orkesterets vokalist, den yppige, ukulelespillende Sugar.

Forviklingene topper seg da Osgood (Joe E. Brown), en Miami Beach-millionær forelsker seg i Jerry.
Men selv om Joe og Jerry helst ville ha latt skjørtene falle, må de fortsatt holde på sin nye identitet. For gangsterbossen Spats har ikke gitt opp å finne dem.

"Noen har det hett" fikk Oscar for beste kostyme. Filmen ble nominert i ytterligere fem klasser, blant annet for beste regi (Billy Wilder) og beste mannlige skuespiller (Jack Lemmon)

Pressekontakt Hilde Ljøen tlf. 23 04 78 53