Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. januar 2001 kl 20.00 Kanariøyene kaller!: Norsk familiekonsert

Kanariøyene kaller!: Norsk familiekonser

NRK1 tirsdag 23. januar kl 20.00
Kanariøyene kaller!: Norsk familiekonsert

Familien Lund på Anfi del Mar

Vidar Lønn-Arnesen har pakket kofferten og dratt til Syden. På Gran Canaria, nærmere bestemt anlegget Anfi del Mar, får vi oppleve en stor utendørs familiekonsert. Den norske familien Cornelius Lund, sammen med 38 spanske musikere og dirigenten Sigurd Jansen, byr på fengende musikalsk underholdning.

Familien Cornelius Lund består av far, Sverre Cornelius Lund, som trakterer trekkspillet med stor virtuositet, hans datter Elisabeth som synger romanser, wienermusikk og opera, Cornelius jr. som er \"crooner\" og sverger til storbandmusikk og Frode som er komponist. Frode Lund har faktisk komponert alt broren Cornelius jr. synger. Alle arrangementene står Sigurd Jansen for.

Sigurd Jansen tok for øvrig utfordringen på strak arm da han fikk forespørsel om å lede et storband på Gran Canaria. Bandet er sammensatt av spanske jazzmusikere og strykere fra symfoniorkestre. Etter den første, litt nølende prøven har alt godt veldig bra.

- De er absolutt profesjonelle, sier Jansen. Det er første gang familien Cornelius Lund opptrer i konsert sammen, og denne helt spesielle konserten var Frodes idé.

Flere programmer fra Gran Canaria
Vidar Lønn-Arnesen har altså - midlertidig - ristet \"Da Capo\"s stjernestøv av skuldrene, og funnet varmere jaktmarker. Det kommer nemlig tre programmer til fra Kanariøyene som sendes i løpet av våren.

I det andre programmet får vi blant andre møte den norske gründeren Bjørn Lyng som forteller om sine prosjekter på ferieparadisene Anfi del Mar og Taurodalen samt om storproduksjonen av ferskvann fra havet rundt Gran Canaria.

I de to neste programmene drar Lønn-Arnesen \"bakom turistmaskinen\". Fastboende nordmenn, kanarisk sang og musikk og ikke minst mat er noe av det en feriekledd og avslappet programleder har å by på.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn- Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
Familien Cornelius Lund: fra v. Frode, Elisabeth, far Sverre og Cornelius jr. (Foto: Kjersti Lønn- Arnesen)

Vidar Lønn-Arnesen har stevnet møte med den musikalske familien Cornelius Lund på Gran Canaria. Her står han bak med Elisabeth. Foran: Cornelius jr., Frode og far Sverre (Foto: Kjersti Lønn-Arnesen)