Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. oktober 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Myk agent i tvil

Politiagentene Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Oscar Stone (Ian Stenlake) får en hard tørn på landet i den australske serien
Politiagentene Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Oscar Stone (Ian Stenlake) får en hard tørn på landet i den australske serien "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Agentene Oscar Stone og Angie Piper står i sentrum i kveldens episode. Melbourne-politiet slår til med et raid mot den kriminelle Robardi-familien, og Oscar får buret hele Robardi-gjengen inne – for en stund.

Deretter drar Oscar på besøk til sin virkelige familie, som bor på en bondegård. Hans kollega i spaningsgruppen Angie blir med som hans kjæreste. Hun trenger tid borte fra jobben for å tenke over framtida.

Proff tviler
Oppholdet på gården, langt fra storbymaset, får Angie til å løsne på tungebåndet. Overfor Oscar betror hun at livet som politiagent kanskje ikke er det rette for henne. Dette til tross for at Angie er en meget proff og fysisk topptrent politikvinne.

Mens de fremdeles er på gården, klarer eldstesønnen i familien Robardi, Billy, å stikke av, og Oscar og Angie må holde seg skjult. For Billy er livsfarlig…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagentene Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) og Oscar Stone (Ian Stenlake) får en hard tørn på landet i den australske serien ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)