Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juli 2003 kl 19.55 Rundt neste sving

Isfjorden lever

Et innpåslitent kvinnemenneske peprer Andreas Lunnan med programforslag under opptak i Isfjorden. Hvorvidt Elda (Tommy Høgset – 16 år og sans for amatørteater) lykkes, vil fremgå av kveldens sending. (Foto: NRK)
Et innpåslitent kvinnemenneske peprer Andreas Lunnan med programforslag under opptak i Isfjorden. Hvorvidt Elda (Tommy Høgset – 16 år og sans for amatørteater) lykkes, vil fremgå av kveldens sending. (Foto: NRK)
Andreas Lunnan er kommet til idylliske Isfjorden i Romsdal, ei bygd som tidligere var kraftsentrum for tekstil og konfeksjon. Nå er det lite igjen av virksomheten, men innbyggerne er aktive på flere andre måter.

I etterkrigsårene var et halvt tusen personer i travel virksomhet ved rundt 30 verksteder innen tekstil- og konfeksjonsindustrien. Arbeidskraft fra andre landsdeler strømmet til bygda, og mange fant seg en fremtid her i det flotte landskapet ved foten av den mektige fjellheimen. I dag er Torolf Torp den eneste som forstsatt er aktiv i teko-bransjen i bygda som nå er soveby for kommunesenteret i Åndalsnes.

Men innbyggeren i Isfjorden er ikke kjent for å slumre bort fritiden. Revy- og musikkliv blomstrer, og idérike billedkunstnere går nye veier. Dessuten er ikke energidebatten lagt død.

Om serien
For tredje sommer på rad tanker Andreas Lunnan opp sin gule scooter for å finne ut hva som skjuler seg bak tusenvis av svinger i distrikts-Norge. Denne gangen legger han ut på en ekspedisjon langs 62. breddegrad med ett program fra Oppland, to fra Romsdalen og tre fra Hedmark.

- Også i år kan jeg garantere møter med en rekke spennende personer som ser lyst på livet og trives i hverdag og fest, sier en reisefebril programleder. - Vi satser på å formidle den atmosfæren som råder ved utgangen av neste sving, og regner med å kunne servere kjærkomne porsjoner med sommerhumør, sier Andreas Lunnan.

Egenproduksjon ved Program Riks
Prosjektleder: Jan Ottar Bjørklund
Presse: Erik Bull, mob 99599760/tlf.73 88 16 61