Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. desember 2004 kl 22.30 Viktoria Tolstoy og Nils Landgren i symfoni

Symfonisk jazzmøte på Rockefeller

Jazzsangerinnen Viktoria Tolstoj opptrer sammen med trombonisten Nils Landgren og Kringkastingsorkestret. (Foto: Joerg Grosse, Geldermann/ACT)
Jazzsangerinnen Viktoria Tolstoj opptrer sammen med trombonisten Nils Landgren og Kringkastingsorkestret. (Foto: Joerg Grosse, Geldermann/ACT)
Viktoria Tolstoj og Nils Landgren er to av Sveriges mest kjente jazzartister. Hun er sangerinne, han spiller trombone. I mai i år stilte de sammen med Kringkastingsorkestret på scenen på Rockefeller.

Viktoria Tolstoj er til tross for sin unge alder (29 år) en etablert jazzsangerinne. Hennes talent ble oppdaget da hun var 19, og hun ga ut sin første plate i 1994. Siden har det blitt fire album til, og hun er for tiden aktuell med "Shining on You". Tolstoj (ja, hun er i slekt med forfatteren) har turnert over store deler av verden. I mai kom hun altså til Oslo sammen med Nils Landgren.

Trombonisten Landgren har en lang og omfattende erfaring som artist. Først og fremst som musiker, men også som skuespiller. Han har medvirket på flere hundre plater, og gitt ut elleve på egen hånd og med bandet Funk Unit. Landgren har vunnet flere priser for sine tromboneferdigheter, men han har også vært med på prosjekter innen rock, soul, hip hop og storband.

Kringkastingsorkestret (KORK) er anerkjent som et av Norges beste orkestre. Det består i dag av 54 musikere, noe som tilsvarer omtrent ti prosent av landets faste musikerstillinger.

Egenprodusert konsertprogram fra NRK Kulturavdelingen (2004)
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79