Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. august 2003 kl 19.30 Sydenliv

Avskjed med Gran Canaria

Toya har lyst å flytte til Norge. (Foto: Storyteller)
Toya har lyst å flytte til Norge. (Foto: Storyteller)
I kveld er det siste gang vi får møte Tore, Britt Lise, Mona, Stena, Siri og alle de andre beboerne på Gran Canaria som har vært sentrale i serien "Sydenliv". Det er mange ting som har engasjert og skapt problemer for beboerne underveis, og ikke alle floker er løst opp. Men likevel er det tid for å si adjø i dag.

Britt-Lise har ikke blitt bedre i føttene sine til tross for at hun har fulgt doktorens anvisninger, så nå oppsøker hun legen igjen for å få en forklaring.

Siri har frisknet til av Gran Canaria-oppholdet og er klar for nye og spennende opplevelser. Nå vil hun prøve paragliding – som er å henge i fallskjerm etter en racerbåt.

I restauranten er det ansatt en ny kokk fra Norge som skal prøve seg alene for første gang. Mona og Stena har en flott restaurant, men de sliter fortsatt med å trekke kunder på dagtid.

Toya har lyst til å flytte til Norge sammen med kjæresten sin, men hun vet ikke om mamma og pappa vil la henne få lov.

Kjell har fått problemer med både synet og hørselen, og må reise fra Gran Canaria selv om han ikke har lyst.

Om "Sydenliv"
På sydspissen av Gran Canaria finner vi en av de største konsentrasjonene av nordmenn i hele verden. Gjennom 10 episoder følger vi hverdagslivet til noen av dem som har slått seg ned på den spanske øya. Vi møter ni ulike personer.

Kjell er fra Drammen, er åtti år og drar til Arguineguin hver vinter. Han er visepresident i pensjonistklubben Den norske klubben og holder seg aktiv med blant annet å arrangere boccia hver uke.

Mona, Stena og Terje er fra Haugesund og har nettopp flyttet til Gran Canaria. De vil prøve å åpne restaurant, men det er ikke så enkelt som de hadde trodd.

Toya kom til Gran Canaria sammen med moren og faren sin for to år siden. Hun går på videregående på den norske skolen. På fritiden er hun danseinstruktør og synger karaoke.

Hans Kristian har jobbet som diakon i den norske sjømannskirken i fem år. Han kjører stor motorsykkel og prøver å hjelpe nordmenn som har problemer.

Britt-Lise og ektemannen Tore husker vi kanskje fra NRK-serien "Campingliv". Britt-Lise har tidligere bodd 17 år på Gran Canaria. Nå er hun tilbake, og hun skal jobbe som guide og prøve seg som mannekeng. Tore har tenkt å prøve seg som timeshare-selger.

Siri er fra Stavanger og har en stoffskiftesykdom. Hun skal bo hele vinteren i Puerto Rico, og håper at klimaet og fysisk trening vil gjøre henne bedre.

NRK Underholdning
Produsert av Storyteller ved Rune Obrestad og Erlend Øyen
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36