Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. juli 2001 kl 20.55 Kalde føtter

Rachels valg

I kveld vises det sjette og siste avsnittet i den første "Kalde føtter"-serien, men NRK har kjøpt inn de neste seriene også. Dermed kan vi neste torsdag fortsatt følge de tre unge parene i deres strev med å få kjærligheten og samlivet på rett spor.

Spesielt vanskelig blir det for Rachel i kveldens episode. Hun bærer på en hemmelighet, og nå må hun ta et valg.

David og Karen inviterer Rachel, Adam, Jenny og Pete på en snobbete veldedighetsmiddag. David tenker som vanlig bare på jobben og akter å benytte kvelden til å pleie sine forretningsforbindelser. Men planene hans forpurres når Jenny får mer enn en smule for mye å drikke.

Om serien
"Kalde føtter" er en britisk serie som byr på en humoristisk og treffsikker skildring av det moderne parforhold og dets prøvelser. I sentrum for handlingen står tre par i trettiårene som beveger seg gjennom kjærlighetens minefelt. De vingler mellom drømmen om ekteskap og barn på den ene siden, og angsten for forpliktelser og kvelende hjemmehygge på den andre.

Serien har fått mye oppmerksomhet og begeistrede kritikker i hjemlandet. Fremragende manus og skuespillerprestasjoner samt en sylskarp kombinasjon av humor og gjenkjennelige situasjoner, er blant kvalitetene som er trukket fram i britisk presse

De tre parene befinner seg på hver sitt stadium i forholdet: Rachel (Helen Baxendale) og Adam (James Nesbitt) er i begynnelsen av forholdet og har vanskelig for å gi avkall på singellivets privilegier, Jenny (Fay Ripley) og Pete (John Thomson) er akkurat blitt foreldre, mens Karen (Hermione Norris) og David (Robert Bathurst) er i ferd med å plage livet av hverandre etter flere års ekteskap.

Britisk komedie
Originaltittel: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Robert Bathurst og Hermione Norris
Manus: Mike Bullen
Regi: Declan Lowney
Produksjon: Granada Television
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51