Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. november 2004 kl 20.35 Presidenten

Presidentens pressetalskvinne

Pressesekretær C.J. Cregg i
Pressesekretær C.J. Cregg i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Hun har skåret gjennom i mang en opphetet ordveksling i presserommet. Presidenten i Det hvite hus vet han har en kompetent pressesekretær i C.J. Cregg. Ukens episode av "Presidenten" inneholder bl.a. et portrett av den uunnværlige pressetalskvinnen.

Et fjernsynsselskap skal lage et program om pressesekretærene i Det hvite hus gjennom tidene. Et tv-team følger derfor med C.J. Cregg gjennom en typisk dag på jobben.

Under lokket
Men arbeidsdagen blir mer dramatisk enn opprinnelig tenkt. FBI er kommet i skuddveksling med en bande terrorister, og overfor tv-teamet må C.J. gjøre gode miner til slett spill. Men klarer hun å holde skyteepisoden hemmelig?

Pavelig audiens
Parallelt med alt dette har C.J. ansvaret med å forberede en pavelig audiens hos president Bartlet i Det hvite hus. Hun holder også tv-teamet på armlengdes avstand når det gjelder framtiden til den sittende FBI-sjefen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Access
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer:
LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer