Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. oktober 2009 kl 22.30 "Oh my God"

Med eller uten guder

Summeet Singh Papatia  får lære om ritualene som wiccaneren Kim Are Stende utfører. (Foto: NRK)
Summeet Singh Papatia får lære om ritualene som wiccaneren Kim Are Stende utfører. (Foto: NRK)
Denne gangen er det Sumeets sin tur å lære om en ny religion, men det tar en stund før han klarer å gjette hvilken tro Kim Are har. Kim Are forteller at naturen er hans kirke, og at han er praktiserende wiccaner.

Han driver med moderne heksekunst og kaller det for hvit magi. Den hellige boka hans heter "The Book of Shadows" og er skrevet av Kim Are selv, noe som overrasker Sumeet. For å få et innblikk i hva han driver med, får Sumeet være med på husrensing, noe som betyr at de kjemper mot onde krefter og fjerner dårlig energi.

Forrige episode fikk Ivelina være med Sahra i moskeen og lære om islam. Denne gangen er det Sahra sin tur å følge Ivelina som ikke er religiøs. Sahra får være med på motefotografering og blir sminket og fotografert. Men Sahra gjør én ting klart: Hun tar ikke av seg hijaben. Ivelina får en utfordring fra Noman: Hun må designe en hijab sammen med Sahra.

Om serien
Migrapolisgjengen har slått seg løs og laget en livssynsrealityserie - hvis det er noe som heter det. I løpet av fire programmer kommer åtte ungdommer med vidt forskjellig livssyn til å "bytte liv".

Gjennom innvandringen de siste 30 - 40 årene har Norge ikke bare blitt flerkulturelt, men også flerreligiøst. Det er ikke uvanlig lenger at eksotiske templer bygges rundt i landet.
Mange unge mennesker er troende og lever et verdslig ungdomsliv samtidig som de praktiserer sin religion i andre sammenhenger. Det fører til at klassekamerater og naboer ikke har innsikt i den religiøse siden av livene deres.

Nå skal "Oh my God" teste disse ungdommene og sende dem inn i hverandres liv for å se hva som forener og hva som skiller dem. De får en oppgave de skal løse underveis, og programleder Noman Mubashir sjekker hva de har lært etter en helgs trosbytte.


Egenproduksjon: Østlandssendingen.
Serie i 4 deler.
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer