Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. januar 2001 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene

NRK1 onsdag 17. januar kl 19.30
Forbrukerinspektørene
Sesongstart!

Briller og bøllekurs

Forbrukerinspektørene er tilbake! Ingunn Kyrkjebø, Snorre Tønset, Elin Ruhlin Gjuvsland, Jorunn Voll og Ole Hedemann fortsetter i forbrukernes tjeneste, tilbyr bøllekurs og sjekker produkter, tjenester og service. I kveld får du blant annet vite at briller ikke lenger er mobbegrunn, men brennhet motesak.

Norske optikere selger briller og kontaktlinser for 1.7 milliarder i året. Men får du de brillene du trenger? Forbrukerinspektørene har sjekket optikere og avslører enorme prisforskjeller på synstester.

I første sending blir det også saker om matvaresikkerhet og om all den unødvendige emballasjen butikkene tvinger på oss. Det blir altså mye nyttig og avslørende stoff for de 600.000 seere som i snitt følger programserien.

Farlige, viktige og morsomme
I bøllekurset får du vite hvordan du kan kjempe mot det som irriterer i hverdagen. Denne sesongen skal Forbrukerinspektørene også gå service-Norge etter i sømmene. Både de som gir blaffen i service, og de som fortjener skryt skal få vite det!

- Vi ønsker å bli farligere når vi er farlige, viktigere når vi er viktige, og morsommere når vi er morsomme. Men vi ønsker først og fremst å bli nyttigere. Målet er å gi seerne inspirasjon og ny kunnskap, og samtidig sørge for at de som forsøker å lure oss, ikke slipper unna! sier prosjektleder Tove Austad.

NRK1 onsdag kl 19.30

Egenprodusert faktaprogram
Programledere: Ingunn Kyrkjebø, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Jorunn Voll, Ole Hedemann
Prosjektleder: Tove Austad, 23042995 (tove.austad@nrk.no)
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fbi

Bilde
Ole Hedemann, Ingunn Kyrkjebø, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset og Jorunn Voll gleder seg til en ny sesong med Forbrukerinspektørene. (NRK-foto: Ole Kaland)