Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. februar 2002 kl 21.10 Lekestue

Huskestue i barnehagen

Stalin (Ole Romsdal). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Stalin (Ole Romsdal). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Nok en ung assistent begynner i barnehagen i kveldens episode av ”Lekestue”. Han kalles Stalin og skjuler en aldri så liten kuppmaker bak sitt kameratslige og vittige ytre. På kort tid lager han like mye røre som Roger, men på en mer utspekulert måte.

Stalin, som blir spilt av Ole Romsdal, skjønner fort at det er Anita som har den reelle makten i barnehagen. Både styreleder Gerd og de andre ansatte har så langt vært et lett bytte for Anitas spill. Det akter Stalin å gjøre noe med, men uten å legge seg åpent ut med noen.

Roger har derimot kommet på kant både med ansatte og foreldre i barnehagen. Det skyldes simpelthen at han er oppriktig opptatt av ungene og hvordan de har det. Hans engasjement blir oppfattet som en provokasjon av kollegene, mens foreldrene raser over at han legger seg opp i ting som han ikke har noe med. Som for eksempel at barn blir hentet av stadig ulike ”fedre” eller sendt hjem i drosje.

På privatfronten går det bedre for Roger, for forholdet til Yumi blir stadig hetere. Robert, halvbroren hans, opplever derimot motgang på flere måter. Han trøster seg med at han har Helene, som han åpenbart er blitt helt avhengig av. Men Roger er svært bekymret over måten Helene behandler Robert på.

Ole Romsdal
er 32 år og fra Narvik. Rollen som Stalin er hans første større oppdrag som skuespiller. Han er ellers mest kjent som frontfigur og vokalist i rockebandet Abra Kadavra, som nå jobber med nye prosjekter etter en tids pause. Ole har hatt småroller i ”Sofies verden” og tv-serien ”Nini – den stille uke” og har også spilt i flere reklamefilmer og en kortfilm. Nylig har han medvirket i en pilot for en planlagt krimserie.

Om "Lekestue"
NRK Dramas nye serie er bsert på Roger Kurlands roman "Lekestue" fra 1997 og høstet mange lovord fra tv-anmelderne etter premieren 6. januar. Handlingen dreier seg rundt en festglad kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), og kort etter forelsker han seg i Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Roger har også en yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen) som er fra et annet av farens forhold.

Episoden blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1.

I rollene bl.a.:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Robert: Thomas Robertsen
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina, Rogers stemor: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen
Jostein, barnehageassistent: Kristoffer Joner
Stalin, barnehageassistent: Ole Romsdal

Dramaserie etter Roger Kurlands roman
Episode 5 av 8
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299


LENKER
  • Les mer om serien 
  • Lekestue på nett