Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. juni 2003 kl 19.55 Rundt neste sving

Ut på tur med Lunnans gule scooter

Andreas Lunnan og den gule scooteren som tar ham langs 62. breddegrad i juni og juli. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan og den gule scooteren som tar ham langs 62. breddegrad i juni og juli. (Foto: Erik Bull, NRK)
For tredje sommer på rad tanker Andreas Lunnan opp sin gule scooter for å finne ut hva som skjuler seg bak tusenvis av svinger i distrikts-Norge. Denne gangen legger han ut på en ekspedisjon langs 62. breddegrad med ett program fra Oppland, to fra Romsdalen og tre fra Hedmark.

- Også i år kan jeg garantere møter med en rekke spennende personer som ser lyst på livet og trives i hverdag og fest, sier en reisefebril programleder. - Vi satser på å formidle den atmosfæren som råder ved utgangen av neste sving, og regner med å kunne servere kjærkomne porsjoner med sommerhumør, sier Andreas Lunnan.

Reiseruten
Første holdeplass er Lesja som er den mest omfangsrike kommunen i Oppland fylke. Til tross for at det meste av bygda ligger mer enn 900 meter over havet, er Lesja et utpreget landbruksstrøk. På Bjorli finnes et av landets frodigste alpine miljøer - det drives også luftsport i mange fasonger. Skulle Andreas få lyst på et kamferdrops eller en rosinbolle, stikker han nok innom "Avdemsbue" der det fremdeles handles over disk.

Øya Sekken i Romsdalsfjorden er neste stopp. I program tre blir det besøk i Bjørnstjerne Bjørnsons fødebygd Kvikne, mens landbrukskommunen Folldal blir fjerde stoppested. I program fem triller scooteren inn idylliske Isfjorden i Romsdal før seterbygda Vingelen i Tolga tar imot Andreas Lunnan i det 6. og siste programmet.

"Rundt neste sving" går tirsdager.

Egenproduksjon ved Program Riks
Prosjektleder: Jan Ottar Bjørklund, e-post: jan.ottar.bjorklund@nrk.no
Presse: Erik Bull, mob 99599760