Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. november 2009 kl 21.30 Forbrytelsen 2

Dramatikk og skarpe reaksjoner

Sarah Lund (Sofie Gråbøl) får hjelp av Strange (Mikael Birkkjær), etter at hun ble lett skadet under jakten på gjerningsmannen i kirken. (Foto: Tine Harden)
Sarah Lund (Sofie Gråbøl) får hjelp av Strange (Mikael Birkkjær), etter at hun ble lett skadet under jakten på gjerningsmannen i kirken. (Foto: Tine Harden)
Raben har blitt operert, og hans tilstand er fremdeles kritisk etter å ha blitt skutt ned av Strange. Lund og Brix blir nødt til å få tak i mer informasjon om Stranges fortid, og Brix tar en drastisk beslutning.

Samtidig får Lund hjelp av Strange etter at hun ble lett skadet under jakten på gjerningsmannen i kirken.

Buchs kritikk av forsvarsministeren for å tilbakeholde opplysninger om sivile drap i Afghanistan, er blitt tilbakevist. Etter nye, harde krav fra statsministeren er Buch på nippet til å gi opp, men det er ikke Karina og Plough.

Oberst Jarnvig begynner å ane at det er en del opplysninger han trenger, men som han ikke har fått fra sine egne folk. Han reagerer skarpt.

Om serien
I en tid preget av terror blir en kvinnelig advokat funnet mishandlet og drept under svært spesielle omstendigheter. Jakten på gjerningsmannen blir omdreiningspunktet for en heseblesende triller som involverer Politigården, Christiansborg (det danske folketinget) og Forsvaret. Tre vidt forskjellige personer får plutselig avgjørende innflytelse på hverandres liv. Den ene er den tidligere assisterende kriminalsjef Sara Lund, den andre, den nyutnevnte justisministeren, Thomas Buch, og den tredje er en fengslet soldat og familiefar, Jens Peter Raben.

Dansk kriminalserie i 10 deler. 2009
Danmarks Radio (DR)
Manus: Torleif Hoppe, Michael W. Horsten og Søren Sveistrup
Regi: Kristoffer Nyholm
Med: Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Ken Vedsegaard, Mikael Birkkjær, Morten Suurballe, Preben Kristensen, Charlotte Guldberg, Stine Prætorius, Flemming Enevold m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900