Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. juni 2010 kl 20.15 Luftambulansen

Når ulykken er ute


En solrik morgen. Helgen er akkurat begynt. Tusentalls biler er på vei til feriestedene i det vakre nordengelske landskapet. Plutselig er freden brutt og marerittet i gang.

En kvinne ligger blødende i et bilvrak. Ingen skjønner hva som kan ha skjedd. Fire unge syklister et helt annet sted i landet, får ferien avbrutt i det to av dem kolliderer.

I begge tilfellene kommer det store Sea King-helikopteret til ulykkesstedene. Men kommer de tidsnok?


Om serie
I en serie på åtte program blir vi med luftambulansen i Nord-England på tøffe oppdrag. Det skjer i de vakre, men ulendte Penninesfjellene og i Lake District.

The Great North Air Ambulance kalles gjerne for "englene fra nord", og blir tilkalt når det verste har skjedd. Skadene kan variere sterkt; fra bilulykker, fjellredning og hjerteinfarkt til personer som er stukket med kniv.

Teamet må gjøre seg klar til utrykning på bare fire minutter. Området de dekker er enormt. Mannskapet rykker ut syv dager i uken og 365 dager i året uansett vær, mørke eller ulendt terreng. De må rekke fram til pasientene i tide.

Dramatikken er til å ta og føle på, enten det gjelder å redde liv, eller å skaffe penger til driften av redningshelikoptrene.


Britisk dokumentarserie fra 2008
Produksjon: BBC / Purple Films.
Orginal tittel: Air Medics
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice