Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. september 2010 kl 20.15 Koht på jobben

Den viktige jobben


Hvor viktig er jobben for folk flest? Christine Koht ligger ofte våken om natten på grunn av jobben. På sin reise rundt i Norge opplever hun at mange har det som henne: De fleste strekker seg langt for å gi sitt beste i arbeidslivet.

Er det norske arbeidslivet fullt av skulkere og slabbedasker? Nei! sier Christine Koht.

I kveld reiser hun til Fetsund og familiebedriften Rosenberg Spiseforretning, der de har et eget gråterom. Christine debuterer som pølsemaker!

Turen går også til Kristiansand, der Christine møter Øystein, tidligere narkoman og nå ansatt hos Stormberg. Øystein mener at jobben praktisk talt har reddet livet hans.

Christine forteller om da hun var nær ved å ta livet av en gammel dame i en jobb hun en gang hadde. Vi møter også damene på Mjøland Sykehjem som har rare stillingsbrøker, men som elsker jobben sin allikevel.

Om serien
I serien "Koht på jobben" undersøker Christine Koht med stort engasjement det sosiale livet på norske arbeidsplasser. Hva er det egentlig folk gjør på jobben, bortsett fra å jobbe? Ganske mye, oppdager Koht.

Det er nemlig ingen i hele verden som har det så hyggelig på jobben som oss nordmenn. Det er kaffemøter og fredagsvafler. Matpakkeritualer. Seminarer og datatrøbbel. Og en og annen jobbflørt, også.

Med varme og nysgjerrighet slipper Koht inn på de mest forskjellige arbeidsplasser og oppdager som vanlig at vi har mer til felles enn vi tror.

Norsk underholdningsserie i 8 episoder
Produsert av Mediacircus for NRK
Produsent: Jon Sverre Høiden
Regi: Elisabeth Oftebro
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, info@nrk.no tlf 815 65 900