Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. august 2001 kl 21.00 Niern: Voldtekt

Møte med rettssystemet

En norsk drabantby blir hjemsøkt av en voldtektstforbryter. Mistanken ledes mot Anders, en helt alminnelig gutt som plutselig befinner seg i sentrum for en pågående politietterforskning.

Først blir en husmor brutalt voldtatt. Deretter blir en ung kvinne utsatt for voldtektsforsøk. Anders (Svein Sturla Hungnes), en ung veiarbeider som ikke skiller seg fra annen ungdom på samme alder, ble sett i nærheten av gjerningsstedet begge gangene.

Når Anders blir konfrontert med de fornærmede, mener de å kjenne ham igjen, og nettet snører seg ytterligere sammen rundt ham.

Hva har dette med meg å gjøre? spør Anders seg. Møtet med rettsapparatet tvinger den unge gutten til å tenke og reagere.

Svein Sturla Hungnes
Det er en ung Svein Sturla Hungnes (f. 1946) vi møter i rollen som Anders, hovedpersonen i ”Voldtekt” fra 1971 og Hungnes’ fjerde film. Siden har han opparbeidet en lang merittliste som skuespiller (Offshore, Detektor etc.), men har i hovedsak konsentrert seg om regioppgaver ved norske teatre.

I tillegg spiller han tittelrollen og har regien på det årlige Peer Gynt-spelet ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen. Han er også fast instruktør og kunstnerisk rådgiver ved Nationaltheatret.

Fra 1. januar 2002 trer Svein Sturla Hungnes inn som ny sjef ved Oslo Nye Teater etter Kjetil Bang-Hansen.

Norsk spillefilm fra 1971
Regi: Anja Breien
I rollene: Svein Sturla Hungnes, Anne Marie Ottersen, Liv Thorsen, Per Carlson, Olav Hestenes
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36