Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. desember 2004 kl 23.55 Inspektør Morse: Spor i maskinen

Aristokratisk mysterium

Inspektør Morse og Betjent Lewis må reise til et praktfullt herskapshus for å etterforske Sir Julius Hanburys mystiske død. Den vakre Lady Hanbury kan ikke bli utelukket som mistenkt.

Det hele begynner med at flere viktorianske malerier blir stjålet fra det flotte hjemmet til Sir Julius og Lady Hanbury. Etter hvert forsvinner også Sir Julius Hanbury, og inspektør Morse får nok en vanskelig drapssak å bryne seg på.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. Sammen utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse har blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant annet Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle (Trainspotting).

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: Ghost in the Machine
Regi: Peter Hammond
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley og Patricia Hodge
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53/90 77 57 58