Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. desember 2005 kl 19.55 Tinas mat

Tina og Pelle i Österlen

Tina Nordström og Pelle Westman foran campingvognen de reiser rundt i Sverige med (Foto: Eva Rados/SVT)
Tina Nordström og Pelle Westman foran campingvognen de reiser rundt i Sverige med (Foto: Eva Rados/SVT)
Österlen er et bugnende spisskammer, og her lager Tina en lekker lammestek fylt med ferske urter og hvitløk. Til denne retten serveres en salat med blant annet paprika og kokosmelk. Pelle får en av sine drømmer oppfylt når han mønstrer på en lastebåt med kurs mot England.

Etter et besøk på en aspargesfarm, hvor Tina blant annet lærer seg hvordan hun kan se forskjell på svensk og importert asparges, disker hun opp med en salat med asparges og bacon. Til slutt serveres en fruktsalat i wok, med smakstilsetningene ingefær og rom.

Før Pelle drar til sjøs, møter han Johanna som har gjort sitt livs drøm til virkelighet ved hjelp av et maleri.

Om serien
Tina Nordström er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage over 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tinas mat som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille inn en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Tina har arbeidet hele året med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne serien sendes, er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter på SVTs "Västnytt", og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og mat lager jeg i ett sett med tre sultne barn hjemme. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Matprogram fra SVT
Originaltittel: "Mat"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
LENKER
  • Tinas oppskrifter finner du på: