Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. november 2003 kl 20.05 Fakta på lørdag: 7. himmel

Tatjana Lars Kristian i den 7. himmel

En kunstner i platåsko og miniskjørt – Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen (75). (Foto: Exposed Film Productions AS)
En kunstner i platåsko og miniskjørt – Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen (75). (Foto: Exposed Film Productions AS)
Kunstmaleren Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen (75) ser seg selv i speilet og ser en 23 ½ år gammel jente. Han kler seg i "drag" og sminker seg mer enn hardt. Huset bærer preg av at her er det en kunstner som bor. I "Fakta på lørdag" følger vi med inn.

Huset er fylt til randen av all slags installasjoner og kunstverk. Alt har sin spesielle posisjon og betydning. Selv har Tatjana på seg miniskjørt og platåsko. At sminken består av Jotun husmaling, er den naturligste ting i Tatjanas verden.

Originalen på Hidra
Beboerne på øya Hidra i Flekkefjord kommune ser på Tatjana Lars Kristian som en gal 75- åring og synes mest han ligner på Pippi Langstrømpe. De synes ikke huset hans er mer kunstnerisk enn en søppeldynge.

Selv kjemper Tatjana Lars Kristian en evig kamp for å bli akseptert i det lille lokalsamfunnet. Han er en internasjonalt anerkjent kunstmaler, representert i blant annet Bibliothèque Nationale i Paris og i pavens private samling i Roma.

Dokumentaren om Hidras mest berømte kunstner er laget av Stefan Strandberg og er solgt til tv-kanaler i Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike, Østerrike, Sveits – foruten til NRK.

Innkjøpt norsk dokumentar
Regi: Stefan Strandberg
Produksjon: Exposed Film Productions AS i samarbeid med ARTE/ZDF
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57