Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. oktober 2005 kl 23.10 Store studio

En amerikansk psykopat?

Popreporter Per Sundnes intervjuer Norges-aktuelle Coldplay. (Foto: Jan Alsaker)
Popreporter Per Sundnes intervjuer Norges-aktuelle Coldplay. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes inviterer til et fullstappet Store Studio. Hovedgjesten er Bret Easton Ellis, som slettes ikke er en "american psycho", men en kontroversiell forfatter. Per har truffet superstjernene i Coldplay, og Mira Craig og det islandske bandet Bang Gang spiller.

Bret Easton Ellis debuterte med "Less Than Zero" i 1985, og har siden skrevet fem romaner. For de fleste er han mest kjent som forfatteren av "American Psycho", en svært detaljert og direkte skildring av den sadistiske jappen Patrick Bateman. Easton Ellis har oppnådd kultstatus i enkelte miljøer. Hans siste bok, "Lunar Park", er en slags selvbiografi. Men hvor mye er sant? Hvem er egentlig Bret Easton Ellis? I Store Studio forteller han mer.

Mye musikk
Popreporter Per Sundnes er ikke ukjent med å intervjue de største stjernene. Vokalist Chris Martin og de andre megastjernene i Coldplay svarer på Per sine spørsmål. Coldplay er forøvrig Norges-aktuelle; de spiller i Oslo Spektrum i kveld.

Det blir mer musikk: Islandske Bang Gang er ikke som navnet antyder, men snarere et enmannsband. Bardi Johansson beskriver musikken som "surfmusikk for arktiske strøk".
I Store Studio forklarer han hva han mener med det.

Mira Craig er et av sommerens heteste nye norske musikknavn, og låta "Boogeyman" ble en hit. Snoop Dogg likte den så godt at han likegodt inviterte henne i studio, og det har Anne Lindmo også gjort.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)