Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 22. januar 2013 kl 22.25 Girls - premiere!

Usminkede jenter


Vi befinner oss i New York der fire jenter forsøker å komme seg helskinnet gjennom 20-årene. Serien skildrer deres absurde hverdag med herlig sarkasme og svart humor. "Girls" vant en Emmy og ble nominert til en Golden Globe-pris i 2012.

Hovedpersonen Hannah (spilles av den genierklærte serieskaperen Lena Dunham) får et uventet møte med virkeligheten når foreldrene hennes annonserer at pengestrømmen kuttes. Fra nå av må hun forsørge seg selv. Det er ingen grunn til å tro at Hannah ikke vil klare seg, men som det bortskjemte barnet hun fortsatt er, tar hun nyheten som et enormt svik.

Hannahs samboer Marnie (Allison Williams) er fanget i et forhold som har mistet alt av gnist, til tross for – eller kanskje på grunn av – at kjæresten Charlie er verdens snilleste fyr.

Hannah og Marnies felles venninne Shoshanna (Zosia Mamet) lever i en rosa boble fylt med teddybjørner og pusegensere. Shoshannas største problem: Hun er fortsatt jomfru, og det er jo helt ekstremt flaut.

Sist men ikke minst møter vi Shoshannas kusine Jessa (Jemima Kirke), en bereist brite med eksotisk aksent og svevende holdning til det meste i livet.

En realistisk "sex og singelliv"
I første episode røpes det at serien "Sex og singelliv" er Shoshannas store inspirasjon for å lykkes i storbyjungelen. Kontrastene til våre fire hovedkarakterers liv blir derfor særlig tydelig når livene deres slett ikke består av limousiner og rosa drinker, men heller ferdigmuffins spist i badekaret og øyeblikk der man selv må proklamere for verden at man er "stemmen til sin generasjon", fordi ingen andre sier det.

Serien sendes i doble episoder.

"Girls" vant en Emmy og ble nominert til Golden Globe for beste tv-serie (komedie/musikal) i 2012.

Originaltittel: Girls
Produsert av HBO 2011
Med: Lena Dunham, Allison Williams, Zosia Marnet, Jemima Kirke, Adam Driver, Christopher Abbott m.fl)
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl/ 92403873
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice/ 815 65 900