Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 14. desember 2010 kl 22.20 Ekspedisjon Ny-Guinea

Vulkansk dyreliv


Teammedlem George McGavin begir seg i denne episoden ut på en reise østover. Han oppsøker en aktiv vulkan og finner der en sjelden fugl som er avhengig av vulkanens varme aske.

Selv om ekspedisjonen tar sine forhåndsregler, er det et farlig område å bevege seg i. Plutselig blir vulkanen urolig, og store steinmasser regner ned over campen slik at teamet blir nødt til å flykte.

Steve Backshall leder teamet som skal ta seg dypt inn i jungelen som ligger i krateret til en utdødd vulkan på New Guinea. Omkring jungelen går vulkanens steinvegger som en naturlig mur, og på denne måten er skogen og dyrene som lever der, godt beskyttet. Forskere har lenge mistenkt at området kan huse arter vi ennå ikke har kartlagt.

Inne i jungelen finner Steve og kameramann Gordon Buchanan to store pattedyr som slett ikke blir redd for mennesker. Artene er tidligere uoppdaget, både rotta, som er stor som en katt, og cuscusen, et klatrende pungdyr.

Om serien
Ekspedisjon New Guinea tar oss med dypt inn i en av verdens siste uutforskede jungler. Et internasjonalt team med forskere, huleutforskere og filmskapere fra BBC reiser på inn i New Guineas store, uutforskede jungelområder, et ulendt terreng som huser noen av verdens merkeligste skapninger.

Programmet er sendt tidligere

Britisk naturserie fra 2009
Originaltittel: Expedition New Guinea
Produsert av BBC Science and Nature / Discovery Channel / NDR
Medvirkende: Gordon Buchanan, Dr. George McGavin, Steve Backshall
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: 815 65 900, info@nrk.no